Двама бракониери са останали без пушки и патрони, след като са хванати при опит за лов без разрешително на територията на ДЛС "Дунав", научи "Утро". И двамата нарушители са заловени през миналия месец. 
На 18 юли при обход на района на село Ястребово служители на ловното стопанство са извършили проверка на лице, при която са установили, че то е без разрешително за лов и с извадено от калъф и сглобено ловно оръжие, заредено с 2 броя ловни патрони. Служителите са съставили констативен протокол и акт за установяване на административно нарушение.
Второто нарушение е констатирано на 25 юли в района на местността Слатина, ловище "Дунав мост". Служителите на държавното ловно стопанство забелязали лице с ловна пушка в ръцете. При поискване на документи за самоличност лицето хвърлило оръжието на земята и избягало от мястото. По случая е съставен констативен протокол. И двете задържани оръжия са предадени по съответния ред на Второ районно управление - Русе.
Автомобил, кон, каруца, два моторни триона и 24,2 кубически метра дървесина са задържали като предмет и средство на нарушение през юли служителите на Северноцентралното държавно предприятие - Габрово и териториалните му поделения. Общо 17 нарушения са разкрили през месеца горските служители, като едно от тях е по Закона за лова и опазване на дивеча, останалите са по Закона за горите. За тях са съставени актове за установяване на административни нарушения, които са изпратени до съответните РДГ за издаване на наказателни постановления. За други 9 нарушения са съставени констативни протоколи, от които 6 са с неизвестен извършител. Общото количество дървесина по разкрити и неразкрити нарушения се равнява на 64,86 кубически метра.