Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев смята, че основната причина за загубата срещу ЦСКА с 0:3 се дължи на прекаления респект на футболистите му към отбора на „армейците“. 
„Не трябваше да допускаме такива елементарни грешки. Бяхме длъжни да се противопоставим по-добре, но съперникът е отличен тим. Точно в минутите ни на подем допуснахме два леки гола. През второто полувреме бяхме още по-плахи. Нужна ни бе повече смелост, но бяхме излишно респектирани“, коментира Орачев.
Може и да е прав донякъде, че момчетата му играха плахо в някои моменти, но истината е друга - разликата в класите беше очевидна. И няма как да е друго предвид огромната разлика в парите, хвърлени за селекция от двата клуба. Може би само две от звездите на ЦСКА получават като заплати толкова колкото целият отбор на „Дунав“.
Първите 3 кръга бяха особено важни, за да се види главно как стои русенският тим в сравнение с другите отбори от неговата черга. Отговорът е, че не стои много добре. 
Най-големият проблем е свързан с халфовата линия. Този проблем лъсна в неделя вечерта, когато отборът се мъчеше в дълги епизоди как да изнесе топката в предни позиции. С пасове по ширина не се печели територия. При това непрекъснато се говори за липсата на опорни халфове, а по-сериозният дефицит е на полузащитници с офанзивни, разиграващи качества. На футболист, тип диригент. До Балджийски просто няма човек, който може да вземе топката, да превземе пространство с дрибъл, да смени фронта на атаката, да зареди атакуващите хора с премерени и изненадващи пасове. Само с тичане и характер не става. Трябва и класа. А „Дунав“ не разполага с креативни футболисти. Така нападението страда и головите положения се броят на пръсти. Този проблем ще става все по-сериозен, когато отборът трябва да гради постепенни атаки. Тогава буквално ще се мъчи като в задънена улица. 
А сега се задава ново предизвикателство с мач срещу още един гранд - „Левски“. Мачът в Русе ще е на 11 август от 21 часа. В този двубой и едната точка ще е много ценна. Защото ако „Дунав“ бе взел първата си среща като гост на „Витоша“, щеше да има друго самочувствие и нямаше да се стряска толкова от имената на съперниците си. Но пък в отбора има опитни футболисти, пък и мач с мач не си прилича.  
Класиране
1.     ЦСКА     9
2.     „Левски“     7
3.     „Ботев“ /Пд/     6
4.     „Берое“     5
5.     „Славия“     4
6.     „Септември“     4
7.     „Лудогорец“     4
8.     „Черно море“     4
9.     „Витоша“     3
10.    “ДУНАВ“     3
11.    “Етър“     3
12.    “Локо“ /Пд/     3
13.    “Верея“     1
14.    “Ботев“ /Враца/     1
Заб: Последният мач от кръг №3 „Славия“-„Витоша“ се игра късно вчера.