„Дунав“ загуби с 0:3 срещу ЦСКА на „Българска армия“ в мач от първенството на Първа лига. Футболистите от русенския отбор се стараха, но прескъпата селекция на домакините бе видимо от доста по-висока класа. Освен това „червените“ като че ли спестиха сили предвид идния си двубой от турнира Лига Европа срещу „Копенхаген“.  И въпреки това момчетата на старши треньора Малин Орачев заслужават похвала, че се бориха според възможностите си. Лошото за тях е, че на 11 август ги чака отново много тежък мач - те ще домакинстват в Русе на „Левски“ /Сф/.
ЦСКА поведе в 39-а минута с гол на Мауридес, който засече с глава центриране отдясно. Малко преди края на полувремето русенци получиха нелепо второ попадение. Мартин Ковачев се опита да спре откъсващия се по крилото Едвин Джеси, вратарят Антонов излезе извън наказателното поле, за да изчисти топката, но тя рикошира в крака му и се търкулна в мрежата-автогол. След почивката Кирил Деспотов направи 0:3 след пробив отдясно и кинжален удар с левия крак.
Положенията за „Дунав“ пред вратата на ЦСКА се брояха на пръсти. През първото полувреме единственият точен удар в рамката бе след изстрел на Красимир Станоев. След почивката дунавци изпробваха само на два пъти възможностите на „армейския“ вратар, но шутовете не бяха опасни.
Лошата новина за „Дунав“ е, че Красимир Станоев напусна терена заради контузия в бедрото. Дано не е нещо сериозно, защото без това русенският отбор страда от липсата на добри опорни халафове. 
„Дунав“: Антонов, Попадийн, М. Ковачев, Васев, Динков, Станоев, Св. Ковачев, Балджийски, Ахмедов, Патев, Н`Дийае, /Коконов, Пехливанов, Глаусио да Силва/