"Септември" записа първа победа от началото на надпреварата в Първа професионална лита след категоричен успех като гост над "Черно море" във Варна с 5:1. Поражението пък е първо за "моряците" от началото на новия шампионат.

Гостите успяха да открият резултата още в 5-та минута. Александър Георгиев проби отляво и центрира, а Крис Гади засече топката с глава от непосредствена близост и вкара гол за "Септември".

Домакините можеха да изравнят в 9-та минута, когато Атанас Зехиров стреля от повече от 20 метра, но топката попадна в ръцете на вратаря на гостите Валентин Галев. Минута по-късно Аристот Ндонгала стреля опасно по диагонал отдясно, но топката премина над вратата на "Септември".

В 36-та минута гостите можеха да удвоят аванса си. Крис Гади бе изведен в отлична позиция срещу вратаря на "Черно море" Благой Макенджиев и стрея, но стражът на домакините успя да спаси. В 38-та минута "Черно море" бе близо до гол, но след опасно изпълнения от Жоржиньо пряк свободен удар топката премина на сантиметри встрани от вратата на "Септември".

В 40-та минута Асен Чандъров от гостите стреля опасно от границата на наказателното поле, но за късмет на домакините топката излезе в аут.  В следващата си атака "Септември" вкара нов гол. След грешка на домакините топката попадна у Здравко Димитров, който овладя между трима играчи на "Черно море" и с техничен удар удвои преднината на гостуващия тим.

В 55-та минута Георги Божилов от домакините напредна с топката и стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата на гостите. В 58-та минута "Септември" поведе с 3:0. Борис Галчев изведе в отлична позиция Крис Гади, който с хубав удар по земя вкара третия гол за гостите. В 66-та минута вратарят на гостите Валентин Галев успя да спаси опасен удар на Георги Илиев от пряк свободен удар от около 20-тина метра. 

В 69-та минута "Черно море" намали пасива си. Георги Илиев центрира от пряк свободен удар отдясно, а Пламен Димов засече топката с глава от няколко метра и намали резултата - 1:3. 

В 83-та минута Крис Гади бе изведен в от Борис Галчев отдясно, напредна с топката и с хубав удар вкара за 4:1. В 90+3 минута Асен Чандъров от дузпа оформи крайното 5:1 за гостите.

Състави

"Черно море": 88. Макенджиев, 18. Зехиров, 70. П. Димов, 27. Д. Димов, 41. Кононго, 38. Ндонгала, 21. Илиев, 16. Витанов, 9. Фенуш, 14. Божилов, 11. Жоржиньо

"Септември": 1. Галев, 6. Бенга, 24. А. Георгиев, 15. Добрев, 26. Фабиано, 20. Байду, 8. Галчев, 10. Чандъров, 19. Гади, 22. Стоичков, 13. Димитров