Един от най-добрите русенски фотографи и майстори на дрона Явор Мичев пожъна пореден изключителен успех. Той е единственият отличен българин в международния конкурс за най-добра снимка от дрон. Това е нов проект на италианската асоциация Art Photo Travel, който предизвика огромен интерес по целия свят. Явор Мичев се състезава в категорията за градска среда с кадър на студена зимна нощ и замръзната река Дунав и спечели поощрителна награда. 
Това е много сериозен международен конкурс, в който бяха изпратени над 4400 снимки като претенденти за награда в шест различни категории, а участниците бяха от 101 страни, и аз съм доволен от резултата, сподели русенецът. 
Това е поредното признание за таланта на Явор Мичев, който през 2017 спечели конкурса "Запази духа на Русе", а тази година онлайн изданието на "Нешънъл Джиографик" включи негова снима в ежедневната си класация за най-добрите кадри от целия свят. В края на юни майсторството на Явор пък му донесе първо място във фотоконкурса "Една река-десетки райски кътчета" на регионалното министерство, посветен на Деня на река Дунав.