Препълнена с народ зала, очаровани погледи, вперени в русата жена, седнала на масата на подиума, десетки русенци, затаили дъх в очакване да чуят какво предстои да се случва в бъдеще - с града, с държавата, с планетата и с тях самите, разбира се. 
С такова напрежение бе буквално заредена срещата с Теодора Стефанова, по-известна като Гадателката на Берлускони, която се проведе в Русе преди дни. Жената, която стана прочута с това, че вижда както в бъдещето, така и в миналото, пристигна в Русе, за да представи новата си книга. Заглавието е "Осмото чувство", а издателството е авторитетното столично "Колибри", което е известно с добрия си вкус към качествената книжнина и с това, че много държи на името си. 
Теодора Стефанова обясни и двете обстоятелства - и заглавието на втората си авторска книга, и срещата си с "Колибри". "Осмото чувство" е това, което вече е започнало, но все още предстои - навлизането в живота на земните хора на изкуствения интелект, което постепенно влиза в главната си роля на осмо сетиво. 
А срещата с издателството станала почти случайно. "При мен дойдоха майка и дъщеря от издателството, които ми предложиха да направим тази книга и те да я издадат. Аз първо я направих за Италия. Това ми отне 3 години. След това я подготвих за българското издателство - това вече зае само девет месеца. Сами разбирате, че тези девет месеца са също като онзи период, през който един ембрион съзрява и се превръща в бебе, което се ражда. Така я чувствах и аз. Затова сега съм изключително щастлива, като виждам с какъв интерес се посреща тази моя книга в България", разказа Теодора Стефанова. 
"За мен "Осмото чувство" е наистина много специална.
Хората за мен са най-важното нещо
И затова държа да им обясня какво представлява изкуственият интелект, какво ще причини, какво ще последва, когато той навлезе напълно в живота ни. Ние ще трябва да приемем всичко, свързано с него - по-голямото количество информация, роботиката, ако си изработим нагласата, че изкуственият интелект навлиза в живота ни, за да го подобри, за да предотвратява фатални инциденти, а не за да ни превземе, тогава и ние ще живеем в мир и любов с него", убедена е Теодора Стефанова. 
Тя самата е подготвена за всичко това от доста време. Всъщност от времето, когато се пробужда нейната пророческа дарба. А това става след една фатална катастрофа, след която съвсем младата тогава Теодора изпада в кома за цели 18 дни. Денят беше 13 юли 1984 година, работех като администраторка в хотел "Велико Търново", разказа гадателката. След като се дипломира в полувисшия институт по туризъм във Варна, тя работи в различни хотели в известни български курорти и по Черноморието, и в планината. 
В онзи също толкова горещ юлски ден вечерта отишла на дискотека в курорта Албена заедно със свой колега. Някъде към четири сутринта тръгнали обратно, шофирал колегата. Малко преди Кранево 
Теодора чула оглушителен трясък и звън на строшени стъкла
И настъпил мрак. 
Когато излиза от 18-дневната кома, тя първо чува глас, който й казва: "Теодора, аз ти спасих живота". "Гласът беше в главата ми, метален, тежък, плашещ. Първото чувство, което ме обзе, беше страх. След това дойде паниката. Какво се случва? Полудявам ли?! Кой е този, който ми говори, той сякаш е влязъл вътре в главата ми. Защо трудно можех да различа лицата на тези, които идваха да ме видят, и имах чувството, че не ги познавам? Завинаги ли съм си загубила паметта? Какво ще се случи с мен оттук нататък?! Тези мисли ме притискаха и ме тревожеха. А гласът продължаваше да ми говори. Постепенно приех нещата такива, каквито са - приех и гласа, който не спираше да ме убеждава да му се доверя", разказва Теодора. 
Тя се вслушва в съществото, което й нашепва много информация - съобщава й 
как се казва самото то: Унилсън
как се нарича планетата, откъдето идва: Ванфим. А заедно с това й дава невероятно много и разнообразна информация. В това число и за съдбите на хора, които тя не познава. 
"Така една вечер казах на медицинската сестра в стаята, че мъжът, когото тя обича, ще се върне при нея, не е избягал, а се е притеснил от това, което му предстои - раждането на тяхното дете. След това казах на жена, която лежеше до мен също след катастрофа, че мъжът, с когото е била в колата, повече няма да дойде при нея, но че скоро ще се появи нейният истински рицар. Тя не ми повярва, но година по-късно получих писмо, в което ми съобщаваше, че се е сбъднало моето предсказание... Чувствах се неловко, когато съобщавах на някакви полупознати хора много съкровена и интимна информация, но нямах избор - трябваше да го направя", обяснява гадателката. 
Притеснена от ролята, която й възлага гласът на Унилсън - да помага на човечеството, тя 
получава подкрепа от пророчицата Ванга
"Знай, че си спасена. Те ме бяха известили. Не се плаши, момиче. Определена си да извършиш големи дела, и то не само в България. Ще обикаляш света, всички ще знаят за теб, хората ще те обичат, защото им носиш добро", казала легендарната Вангелия от Рупите. 
Всъщност, дарбата на българката, която добре познават и в България, и в Италия, едва ли е случайна. Както самата тя посочва, жените в нейния род са имали дарбата на екстрасенси. Прабаба й Радка е била лечителка, баба й Златка пък е леела куршум. А след като и майката на Теодора Стефанова - Калина Трендафилова, претърпява катастрофа, също отключва такава дарба, като по думите на Теодора "получава контакт съ света Богородица, която й отвори нейните спиритуални канали, чакри и лечителски способности". 
Заминаването за Италия, където първоначално получава множество покани за срещи с многобройни българи, научили за славата й на гадателка, е съдбовно. През 1992 г. се среща с известния италиански журналист Торели, който се отнася скептично към мълвите за нейната дарба. Насмешливият му поглед, докато отправя иронични закачки към българката, замръзва в мига, в който Теодора му разказва всичко за детството му, за семейството, за любовния му живот, за работата - в подробности, които тя няма откъде да научи. Торели остава смаян. А след това започва да урежда интервюта за списания и телевизии. Постепенно поканите за участия в предавания започват да валят, а така българката получава покана да бъде част от празника на футболния клуб "Милан". И там 
тя се среща за първи път със Силвио Берлускони
Който също реагира "по схемата" - отначало с ирония, а след това със смайване. 
Така постепенно колелото се завърта на бързи обороти. А след като става ясно, че Теодора Стефанова е в състояние да предвиди резултатите от футболни срещи, тогава става направо безценна, особено за тв предаванията на мачове. Това и до днес остава нейна работа - да коментира футболни мачове заедно с различни светила на италианското калчо. 
"И ето, вече 25 години това работя - познавам как ще завършат мачовете. Аз не съм специалист по футбола. По време на мача обикновено има две поставени табла - едното е за специалисти по мачовете, другото - за изкуствения интелект. Е, случва се понякога и да сгреша. Не винаги познавам - все пак, топката е кръгла, а и аз съм човек. Аз ако знаех всички резултати, нямаше да има бедни хора по света", засмива се Теодора Стефанова. 
"Със Силвио Берлускони коментираме много какво се случва на терена, докато гледаме мач. Той е изключително обаятелен мъж, невероятно делови, много целеустремен и със силна воля. 
Берлускони е страшно благороден човек! Направо е уникален! 
С нашия премиер Бойко Борисов си приличат по много черти: и двамата имат харизма, излъчват сигурност, притежават силна воля, а желанието си да се доказват са превърнали в страст. Техният водещ принцип е: "Аз мога! Аз ще го направя!". В кармата и на двамата е заложено да продължат това, което са започнали. И около двамата има много красиви жени, но истината, че около Борисов тези жени са повече - просто защото българките са по-красиви от италианките! И двамата много ги уважавам", казва Теодора Стефанова. 
Обикновено когато идват при мен, хората най-често питат за любовта, признава гадателката. На първо място именно с любовта са свързани и въпросите, и надеждите им. На второ място е здравето, като понякога процентно двата типа въпроси се изравняват. Аз не съм лекар, така че като предупреждавам за някакъв здравословен проблем, винаги задължително препоръчвам на човека да отиде на лекар, да му поставят диагноза, да му направят изследване, добавя тя. 
И признава, че се чувства щастлива, че има повод да дойде в Русе. "Това е един от любимите ми градове! Не съм идвала отдавна, отпреди повече от 30 години, още като ученичка. Но сега се чувствам толкова добре - с тези топли и сърдечни хора, каквито са русенци, имам доста приятели, които се радвам да видя - и стари приятели, и нови. Затова и не съм пропуснала и Русе в моите прогнози за това, което предстои да се случи в следващите десетилетия. Русе - този прекрасен град, изпълнен с култура, ще запази духа, който винаги е носил. Новото поколение ще бъде насочено към изкуството, спорта и развитието на интелекта. Всички проекти, по които се работи, ще бъдат довършени успешно и ще бъдат отворени нови работни места", гласи предвиждането на Теодора Стефанова за Малката Виена, което тя е цитирала и в книгата си "Осмото чувство".