Футболистите на „Дунав“ ще тръгнат днес за София, а утре от 20.45 часа ще излязат на стадион „Българска армия“ за шампионатния си мач срещу ЦСКА. На столичен терен избраниците на старши треньора Малин Орачев ще проведат две тренировки. 
„Съперникът е сериозен отбор, един от грандовете у нас. Срещу такъв тим, ако не вкараш гол, няма как да измъкнеш нещо. Ето защо трябва да се възползваме от всяка възможност пред вратата на „червените“. Много е важно да останем концентрирани през цялото време. Не тръгваме с нагласата за обречен тим. Отиваме за една или три точки. Единственият, който ше е извън групата, е Александър Александров. Той има проблем с възпаление в коляното“, каза на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев.
Той добави, че гледал мача реванш между ЦСКА и „Асмира Вакер“.
„Крайният изход бе предрешен след първия двубой в София. Това, което видях, бе, че столичани бяха много по-добрият отбор. Като цяло мачът мина в мудно темпо“, каза Орачев.
Наставникът разкри още, че ганаецът Дерик Менса ще дойде на нови проби през идната седмица. Работело се по привличане на халфове, но разговорите с тях не били в напреднала фаза. Ставало дума за българи и чужденци.       
Групата на „Дунав“ за мача с ЦСКА: Станислав Антонов, Филип Димитров, Бранимир Костадинов, Иван Коконов, Христо Лемперов, Светослав Ковачев, Даниел Пехливанов, Красимир Станоев, Мартин Ковачев, Христо Попадийн, Преслав Петров, Петър Патев, Ахмед Ахмедов, Борислав Балджийски, Георги Динков, Глаусио да Силва, Мухамаду Н`Дайие.