29-годишният ветовски измамник Георги Атанасов, който вече е осъждан за мамене на хора, и нов 26-годишен играч в ало измамите от Ветово са арестувани по домовете им при акция на Главна дирекция "Национална полиция" и криминалисти от Русе, Пловдив и Габрово. Задържани са заради две измами в Асеновград и Дряново за над 32 000 лева.
На 23 юли Георги се представил по телефона като полицай пред възрастен мъж в Асеновград и успял да го подлъже да даде всичките си пари за акция на Криминална полиция за залавяне на измамници, които щели да го заплашват със саморазправа. След проведени няколко разговора пенсионерът хвърлил през терасата последните си 735 лева, но успял да види, че пликът взема млад мъж. След като почакал полицията да му върне парите, пенсионерът се обадил на тел.112 и разказал за случилото се.
По даденото описание бил изготвен автопортрет на мулето и така униформените открили, че той живее във Ветово. След задържането му станало ясно, че основният измамник е Георги Атанасов. От домовете им са иззети мобилни телефони и сим-карти, с които били извършвани измамите.
Двамата са откарани в ареста в Пловдив, където след разпит е установено, че те са извършители и на измама за 25 000 лева на 16 юли в Дряново, където пенсионер е подлъган по същата схема. Той изтеглил парите от банков клон и ги оставил в найлонов плик до кошче за боклук.
Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.