10-годишната Андреа намерила мъжки портфейл, докато  с баба й и дядо й Боянка и Петър Петрови се разхождали по ул."Борисова", и тримата веднага го предали в Областната дирекция на МВР. Във вторник вечерта Андреа видяла коженото портмоне на земята, показала го на роднините си и, без да проверят какво има в него, веднага отишли при дежурния на пропуска в дирекцията. Едва тогава и пред служителя отворили портфейла и установили, че в него има 487 лева, лична карта, шофьорска книжка и контролен талон. Така от охранителна полиция издирили собственика на изгубеното портмоне Йордан Енев и му го предали. Пред униформените младежът обяснил, че въобще не вярвал някой да му върне изгубените пари и документи и вече се гласял екстренно да си вади нови, защото заминавал в чужбина.
Вчера сутринта щастливецът се срещна с момичето и нейното семейство в ОД на МВР, за да им благодари лично. По време на срещата зам.-директорът комисар Илиян Енчев изрази признателност за достойната постъпка на Андреа, баба й и дядо й и заяви, че те са чудесен пример за семейно възпитание и за достойно гражданско поведение. За доблестната постъпка на семейството бяха връчени грамоти от ОДМВР.
Трябва да се гордеем с такива наши съвестни съграждани, които вместо да се поблазнят от парите, ни предадоха портфейла, а ние успяхме да открием и да зарадваме собственика му, каза за „Утро комисар Енчев.