Два медала спечели ученичката от 10 клас в Европейското училище Цветелина Стефанова, която е единствената русенка в националния отбор по лингвистика. Тимът взе участие в Международната олимпиада по лингвистика, която се проведе в Прага. Цветелина спечели бронзов медал в индивидуалното състезание, нейните съотборници завоюваха два златни, един сребърен и още един бронзов медал. Това подреди българския тим на второ място в индивидуалната надпревара, с по-малко от точка след първенците.
Осемте български състезатели бяха разпределени в два отбора, които мериха сили в лингвистични задачи с връстници от над 30 други държави от цял свят, сред които САЩ, Русия, Финландия, Австралия, Корея, Китай и др. В отборното състезание българските национали също се представиха отлично - те завоюваха още четири сребърни медала за единия български отбор, в който е и русенското момиче. Така командата на Цветелина Стефанова, Здравко Иванов и Елена Кескинова от СМГ в София и Виктор Балтин от ПМГ в Бургас добавиха още каре отличия към короната на родния лингвистичен отбор.
Тази година участието на отбора в олимпиадата бе посветено на Боян Петров - български зоолог, еколог, спелеолог и алпинист, изчезнал в Хималаите в началото на май 2018 г. при опит да изкачи връх Шиша Пангма.