Новите плочки по тротоара на ул. „Борисова“ са подредени изключително некачествено и започват да пропадат, а ремонтът е на път да се провали. Особено сериозен е проблемът с настилката около Медицински център 1 /бившата Втора поликлиника/, където плочките са криви, на вълни и не следват една линия. Подреждат се върху пясъчна основа, като на места не са залепени добре, а на други фугите не са запълнени. След много кратко време ще започнат да се повдигат и разместват, а това сериозно ще затруднява пешеходците и майките с колички. За това сигнализираха възмутени граждани, които настояват да се извърши проверка на обекта и да се предприемат необходимите действия за отстраняването на проблема. 
Ще обърна специално внимание на проверяващите за този участък. Ако трябва, от фирмата изпълнител ще извадят плочките и наново ще ги наредят, иначе няма да приемем обекта, категоричен бе зам.-кметът Димитър Наков.
Ремонтът и подмяната на плочките на тротоара по ул. „Борисова“, където все още текат строителни дейности, се изпълнява от обединение „Сексагинта Приста“, в което влизат шуменската „Автомагистрали Черно море“ и софийската „Пътпроект“. 
От управата на строителната фирма посочиха, че участъкът не е завършен заради шахти на комуникационните дружества, като поради тази причина пропадат и плочките, а подобен проблем има не само там.  
Към момента нови плочки са поставени до кръстовището на „Борисова“ с ул.“Рила“, като един участък от около 300-400 квадрата се работи за около седмица от работниците на строителната фирма. Заради разкопаните участъци пред входовете на жилищните и офис сградите са приспособени пътечки от палета.