Ръководството на Левски представи новия треньор на тима Славиша Стоянович на пресконференция на "Герена", предаде БГНЕС. Договорът на словенския наставник е за две години.

Пред журналистите 48-годишният Стоянович сподели, че идва в голям клуб с богата история, който е имал велики треньори и играчи. Бившият наставник на Словения е наясно с претенциите на феновете на Левски и каква отговорност поема, но не се бои от предизвикателството и се надява да донесе трофеи на клуба. Специалистът обеща да дава максимума от себе си, докато е начело на "сините". Той призна, че е бил впечатлен от диалога със собственика на клуба Спас Русев и само след пет минути разговор е приел предложението на Левски. Стоянович призна, че на някои постове отборът разполага само с по един играч и за да се постигне баланс, трябва да се действа на трансферния пазар, а не да се чака до зимата за нови футболисти.

"Надявам се да донеса титли, ред и дисциплина в клуба. Трябва да изградим нов облик на тима и да се доближим до нивото на Лудогорец, който разполага с много добър екип и доста футболисти. Ако футболистите правят това, което искам, съм сигурен, че ще имаме необходимите резултати. Гледах някои срещи на Левски по телевизията и анализирах играта на тима с моите помощници. Има и позитивни, и отрицателни неща. Трябва да се анализира дали отборът е претрениран, а също така дали е тренирал прекалено малко. На моменти играта на отбора не е на нужното ниво. До първото полувреме във вчерашния двубой Левски беше по-прибран, а след това излезе прекалено напред. Трябва да има някакво равновесие”, коментира Стоянович.