Президентът на клуба по кану-каяк „Локомотив“ /Русе/ Тодор Бонев се оплака, че състезателите и треньорите нямат достъп до сградата на Гребната база в Николово. Както „Утро“ писа многократно, окаяната някога сграда преди няколко години най-сетне бе ремонтирана. 
„Водих над 20-годишна борба за изграждането и обновяването на тази база. Сега се оказа, че за нас няма място в нея. Състезателите ни се събличат под дърветата, а в „Локомотив“ има и гребкини от чужбина /беларускините Лавренова и Гришина/. Сезирахме общината, но нямаме отговор. Надявам се, че кметът Пламен Стоилов ще каже лично тежката си дума“, заяви Бонев пред „Утро“.
„Потърсихме съдействие и от федерацията по кану-каяк. Всичко, което искаме, са две стаи, които да служат за съблекални. За гребците няма място на базата в Николово, в същото време стаи в сградата получи друг клуб от друг спорт. Не мога да разбера каква е тази политика на дискриминация. А в писмо до общината подчертахме, цитирам, „че сме готови да си плащаме за помещенията срещу определени от вас условия“ добави треньорът Евгени Недев. 
„След основния ремонт клуб „Локомотив“ пое стопанисването на сградата. После се отказа от нея с предизвестие. Ще спестя с подробности какво заварихме. Хигиената, меко казано, беше под всякакво ниво. Веднага искам да подчертая, че трябва да говорим за сградата като за леглова спортна, а не за гребна база. С решение на общинския съвет всеки, който иска да ползва стаи, трябва да си плаща по силата на наемни отношения. При мене от клуба „Локомотив“ официално заявление за наемане на помещения няма“, обясни пред „Утро“ шефът на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов.  
След като чухме двете страни, можем само да се надяваме, че ще седнат на масата и ще се разберат. Големи пречки поне на пръв поглед като че ли няма.