Стълбите в малката уличка между операта и близката банка са голямо препятствие за възрастните хора, а при дъжд и през зимата стават и опасни. Мнозина от минаващите оттам граждани изпитват затруднения, защото първото стъпало от източната страна на терасата е прекомерно високо. Уместно е да се постави парапет и естетични перила от двете страни на стъпалата, за да се осигури по-голямо удобство на преминаващите оттам. За това настоява живеещата в района Кина Друмева, която често използва стълбите и неведнъж се е подхлъзвала при дъждовно време. Тя разказа, че затруднения срещат не само болни и възрастни, превъзмогвайки нестандартната височина. Миналото лято пред очите й млада жена се е строполила точно на стъпалото, а по щастлива случайност се е разминала без сериозни наранявания. 
Не зная колко парични средства и време са нужни, за да се изработи спомагателно съоръжение, но твърдя, че са минимални, а ще улесни преминаващите в този участък, който е на метри от общината. Иначе би било неловко да се говори за загриженост и безопасна достъпна среда, коментира още възрастната дама. Тя настоява преди зимния сезон специалисти да огледат проблемното място и да се предприемат необходимите мерки, за да стане то в действителност достъпно и безопасно за преминаващите.
Друмева алармира за този проблем още от миналата година. Тя представи в редакцията копие на писмо до кмета Пламен Стоилов с входящ номер на общината от 10.04.2017 г., в което също поставя този въпрос, но твърди, че до днес не е получила отговор.
При нас не е постъпвал такъв сигнал и такова искане, но ще извършвим оглед на място и ще се прецени дали може да се постави съоръжението, с което да се обезопаси участъкът, каза шефката на общинската дирекция „Устройство на територията и контрол по строителството“ Мая Кръстева, потърсена за коментар.