Доскорошният капитан на „Дунав“ Диян Димов бе титуляр при равенството на ЦСКА 1948 срещу „Ботев“ в Гълъбово - 1:1. „Червените“ поведоха с гол на Гущеров, а домакините изравниха с попадение на Методи Костов. На пейката за отбора на Гълъбово бе русенският старши треньор Людмил Киров, който игра с „Дунав“ до Димов няколко сезона. 
Васко Шопов пък бе титуляр за „Ботев“ /Пловдив/ в мача срещу „Септември“ в София /2:0 за „канарчетата/. Халфът даде извеждащ пас за гола на Стивън Петков. Той направи така, че остави тарана да стреля на напълно празна врата. Шопов се контузи към края на мача и бе сменен.
Мирослав Будинов записа пълни 90 минути за „Септември“. Играта му не се получи, за цял мач стреля само веднъж опасно с глава след центриране на Борис Галчев. 
Трима бивши футболисти на „Дунав“ бяха с екипите на „Ботев“ /Враца/ в Русе - Михаил Милчев, Юлиан Ненов и Андреас Васев. Централният по принцип защитник Милчев игра като десен бек. Той получи жълт картон за нарушение срещу Н`Дайие. 
Ненов показа активност по крилото, но Божидар Васев го ограничи само с центрирани топки от корнер и нападателят бе сменен.
Андреас Васев направи отличен мач. Дали той го направи или хвана много слабия в защитата на „Дунав“ Христо Лемперов, могат да кажат специалистите.  
Най-хубавото бе, че феновете на „Дунав“ аплодираха Ненов при неговата смяна, аплодисменти заслужиха още Милчев и Васев.