Четирима майстори от Дунавската задруга представиха традиционните български занаяти на 31-ото издание на големия фестивал за култура и изкуство в турския град Шиле. Пъстрият форум носи названието „Шиле бези фестивалъ“ по названието на един от характерните кенарени платове, тъкан именно тук - бези, който се е превърнал в запазена марка на Шиле. Във феста участват 52 майстори от 16 страни и 40 творци от Турция. Сред тях са и майсторите от Дунавската задруга: русенката Севим Ганева, която показва своите бродерии, и трима автори от Велико Търново, членове на русенското майсторско обединение: Боряна Мочева и Красимир Сивов - кожа, и Веселин Фесчиев - тъкане. 
Майсторите показват своите дарби и умения, като мнозина от тях изработват творбите си във фестивалните ателиета. Оживлението във фестивалното градче продължава до един след полунощ, а всяка вечер има и богата концертна програма. Празникът на занаятите приключи на 25 юли. Майсторите от Дунавската задруга вече получиха своите сертификата и за участие от кмета на Шиле Джан Табакоглу, както и покана за ново гостуване в панаира на стародавните умения. 
След успешното си участие в Шиле четиримата майстори от русенската Дунавска задруга представиха своето творчество на друг мащабен форум на народните изкуства - традиционния фестивал в Бююкчекмедже с 1400 участници от 64 държави, където също събират възхитените погледи на ценители и колеги майстори.