Три условни присъди дотолкова стреснали и превъзпитали закоравял рецидивист, че ограбил възрастна жена и най-после ще влезе в затвора.
В края на март Александър М.Ч. задига найлонова торбичка с портмоне от пенсионерка, която ходила на покупки и й останали дребни левчета. Жертвата дава описание на крадеца и след две седмици той е арестуван.
Направената справка показала, че Александър вече има три условни присъди за различни престъпления, които обаче са извършени преди наказанията да влязат в сила и това го спасява от влизане зад решетките. Двете от тях са по 1 година затвор с по две години изпитателен срок, а третата е пробация за две години с 300 часа безвъзмезден труд.
След поредното престъпване на закона и последвалото залавяне Александър пак използва дадената от закона възможност да си уреди по-леко наказание. Подсъдимият  признава изцяло вината си, възстановява щетите и сключва споразумение с прокуратурата за групиране на трите наказания в едно - година лишаване от свобода при общ режим. Сделката е одобрена от Районния съд и рецидивистът вече е в затвора в Ловеч.