Капитанът Мартин Райнов донесе втора поредна точка на "Берое" в Първа лига. Старозагорци завършиха 1:1 у дома срещу шампиона "Лудогорец" в мач от втория кръг на родното първенство.

Така "орлите" събраха 4 точки в класирането, докато заралии все още не познават вкуса на победата.

"Берое" удари греда още във втората минута с шут на Борислав Цонев, който малко по-късно пропусна и втори шанс да се разпише във вратата на шампионите. Те пък отговориха с удар на Жоао Пауло във вратаря Душан Перниш, както и с други опасни три изстрела в края на полувремето. То завърши при резултат 0:0.

"Лудогорец" поведе в резултата в 57-ата минута, когато Марселиньо завърши много хубава и бърза атака. Върджил Мисиджан пусна топката към Сисиньо по крилото, който подаде на плеймейкъра на разградчани в наказателното поле и той я засече в мрежата на Перниш. Само четири минути по-късно обаче капитанът на домакините Мартин Райнов стреля от разстояние и преодоля Ренан дос Сантос за 1:1.

След изравнителния гол Душан Перниш спаси опасни удари на Жоао Пауло и Якуб Шверчок, а друг шут на последния премина покрай гредата.