С 4 удара и половина във вратата за цял мач отборът на „Дунав“ записа много важна победа с 3:1 срещу „Ботев“ /Враца/ в Русе.  Това бе един от тези двубои, в които единият тим контролира двубоя, натиска повече, но успехът е за другия. Да, русенските футболисти спечелиха тази среща, но нека треньорът Малин Орачев не се заблуждава, че късметът всеки път ще бъде с неговия отбор. Ако спешно не се намерят халфове и десен бек, съставът ще има да пати и да бере ядове. 
Без нито едно създадено положение нашите до 27-а минута нашите поведоха. Тогава вратарят на гостите Кръстев тръгна да чисти топката, тя рикошира в крака на Ахмед Ахмедов, който се възползва от подаръка и я прати в опразнената рамка. Малко по-късно /31-а минута/ Борислав Балджийски центрира от корнер, кълбото се отби от ръката на Даниел Гаджев и съдията Станислав Тодоров логично даде дузпа. Божидар Васев мощно прати топката в долния десен ъгъл - 2:0.
„Ботев“ върна гол след почивката. Врачани организираха атака отляво, където цял мач развинтваха Христо Лемперов,  изсипаха топката в наказателното поле и нисичкият, но непокрит Петър Атанасов бе точен с глава - 2:1. 
„Дунав“ се измъкна от калта на Градския стадион с попадение на Борислав Балджийски в 63-а минута. Той получи топката на скорост, слаломира между двама защитници и с ново любезно съдействие на вратаря Кръстен прати топката в мрежата.
До края картинката бе почти една и съща като през цялото време. „Ботев“ атакуваше, изпълни над 15 корнера, но русенският отбор не само удържа победата, но ако бе развил някои перспективни контри, можеше да направи победата си по-убедителна. 
„Дунав“: Антонов, Лемперов, Ковачев, Васев, Динков, Патев, Костадинов, Балджийски, Ахмедов, Н`Дайие, Ковачев /Коконов, Зитуни, Силва/.