С домашна баница, направена от майка му Румяна, и кайсиева ракия, правена от приятеля му Краси, изненада Камен Донев водещия на сутрешния блок на бТВ Антон Хекимян по време на вчерашното му гостуване в Русе. Тръгналият след мечтите си от Русе артист бе специален гост на сутрешния блок и в характерния си иронично-мъдър стил говори за детството си в Русе и тревогите си за страната.
Сега върлува един повсеместен мързел. Всяко нещо, което не се случи веднага и което не става лесно, е "по-нататък", "това нищо не струва", "какви са тия, тия нищо не правят"... Чакай малко! Ти какво правиш, ти какво създаде на тази земя, освен да си купиш къща, кола и да наприказваш куп глупости, запита Донев.
Човек трябва да търси вдъхновение във всичко, а най-хубавото нещо е да работиш в отбор, който гледа към една цел. У нас обаче преобладават хора с лошо гледащи лица - зад  волана, в заведенията, на улицата. Това е и причината в балканския филм ние като народ да сме "там, на парапета, облегнати със семките в ръка, плюейки тоя и оня", докато други на Балканите се развиват.
Искам да вярвам и вярвам, че нещата могат да стават все по-добри, и моля никой да не ми пречи, защото ще му се случи много неприятна случка!, предупреди с физиономия тип Бъстър Китън актьорът, но ведната след това се засмя и каза, че се шегува.
Гледам света не с черни, а със сини очи. Такива бяха очите на баща ми, такива са на дъщеря ми, метафорично каза Камен Донев и напомни за покойния си баща - основател и ръководител на една от културните емблеми на Русе ФТТ "Найден Киров", в който самият Камен е играл 8 години.
Донев готви нов спектакъл, който описа по своя неподражаем начин: "Следващият ми спектакъл ще е в основата на Ниагарския водопад. С Федерер ще направим една много дълга сесия, в която докато единият удря топчето, другият се движи заедно с топчето и изписва върху него хайку стих. Това ще продължи 14 часа".