Различни версии са дали на проверяващите от Регионалната здравна инспекция участниците в инцидента с изоставеното на улицата дете от екип на Спешна помощ, научи "Утро" от разпитваните страни. Показанията на екипа в Спешна помощ, на бабата на момчето и на служителка в аптека "Авицена", пред която се е разиграло всичко, сериозно се разминават и по никакъв начин не показват кой е виновен. С казуса освен медицинските власти се заема и прокуратурата, която вероятно ще има последната дума. Протоколът от проверката е изпратен на зам.здравния министър д-р Бойко Пенков, заяви директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова, но отказа да коментира съдържанието на документа.  
Както „Утро“ вече писа, във вторник 68-годишната Корнелия Стефанова извела на разходка по „Александровска“ 8-годишния си внук, но за нещастие точно пред денонощна аптека „Авицена“ се спънала, паднала и си счупила крака. Очевидци подали сигнал на тел.112, линейката пристигнала по най-бързия начин, но шофьорът отказал да качи детето заедно с пострадалата му баба и потеглил, оставяйки го само на улицата.
Детето се разплакало и една от жените, която видяла всичко, вероятно същата, който е позвънила на 112, го попитала къде работи майка му и го отвела при нея във Финансовия център на Общинска банка на „Александровска“. Разтревожената ми съпруга веднага позвънила на 112, че непозната жена е довела детето и двамата тръгнали към болницата, да видят какво е състоянието на баба му, разказа бащата на момчето Йордан Иванов, който по време на инцидента е бил в командировка в София, където беше и вчера и участва в сутрешния блок на бТВ.
Още в сряда той разпрати жалби до Министерството на здравеопазването, Агенцията за закрила на детето, прокуратурата, РЗОК, бТВ, Нова тв и „Утро“.
Как може линейката да тръгне, без да е повикана полиция, която да се погрижи за сина ми?! Реагираха /ако не се смятат медиите - б.р./ само от Здравната каса, откъдето по телефона ме информираха какво са предприели и какво предстои, заяви вчера в тв ефир Йордан Иванов.
Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Пенка Бахчеванова в момента е в отпуск и дори е извън страната.
Проверяващата комисия разпита шофьора и фелдшерката, които са потвърдили първоначалната си позиция, че позната на бабата е казала, че ще заведе детето в дома му, което ги успокоило и те го оставили в нейните ръце, преди да отпътуват за УМБАЛ „Канев“ с пациентката. В линейките застрахованите срещу злополука места са само три - на екипа и на транспортирания пациент, това е причината да не се качват придружители, каза вчера Анюта Балевска от Спешна помощ.
Не така стоят нещата според пострадалата жена, чието внуче е останало само на улицата.
Според Корнелия Стефанова сред хората, които са й помогнали, нямало познати лица. След като медиците я качили в линейката, тя няколко пъти помолила да вземат и внучето й, но шофьорът отказал и започнал да затваря вратите. В последния момент бабата чула непознат глас да казва, че ще доведе детето в болницата, но не знае кой е изрекъл това. След час при нея дошла дъщеря й с момчето и казала, че непозната жена го е довела при нея в Общинска банка със зачервено от плач лице.
Фармацевтката в аптека „Авицена“, която във вторник е била на смяна, пък каза, че като е видяла възрастна жена да пада на земята, излязла навън да помогне, но в това време граждани вече били изправили бабата, затова тя се прибрала в аптеката, след което нищо повече не е видяла. 
Ще извършим проверка и когато сме готови, ще излезем със становище по случая, каза председателят на Районна прокуратура Яна Илиева.