Като предизвикателство, но много изкусително предизвикателство, определиха своето навлизане в света на мюзикълите обичаните и шумно аплодирани от публиката рок музиканти Милена Славова и Звезди Керемидчиев. Тази вечер двамата ще сменят обичайните си нагласи и тембри и ще изненадат русенските си почитатели с арии от световно известни мюзикъли. Това става благодарение на проекта "Империята на мюзикъла", на който от операта канят днес в 19 ч. 
Милена е мобилизирала всички свои нерви, които доскоро "не`аше", както пее в един от своите хитове, за да подготви арии от "Евита", "Чикаго", "Джекил и Хайд", "Исус Христос суперзвезда". За мен е голямо изкушение, аз самата съм една симбиоза между двата стила - класиката и рока, призна непокорното момиче на тежкия ритъм. Звезди пък увери, че ще се появи на сцената "с метъл тениска, черни панталони и синджир", но с огромно удоволствие ще изпълни своите роли - на Исус Христос в Гетсиманската градина и от "Мулен Руж". Преди много години съм играл Юда в "Исус Христос Суперзвезда", миналата година правихме в Русе "Нострадамус", така че за мен този жанр не е нов, но въпреки това съм притеснен, каза Звезди. Всяка различна зала носи своя дух, както и всяко излизане пред публиката е различно - все едно, че го правя за първи път, продължи рокаджията от "Ахат". 
За диригента Ариф Дадашев, който пристигна в Русе /и за първи път в България/ специално за двата концерта тази вечер в Русе и утре в Плевен, няма жанрова промяна. Дадашев е диригент в един от авторитетните руски музикални театри - "Станиславски и Немирович-Данченко", който се намира в самия център на Москва и билети за неговите мюзикъли се изкупуват месеци преди спектаклите. Знам, че Русе е високо ниво, а програмата включва много от най-бележитите музикални хитове, така че задачата ни е много отговорна, каза Дадашев. За него като оперетен диригент също било предизвикателство да работи едновременно с оперен оркестър и с рок звезди, каза московчанинът, като увери, че ще остави на 100 процента възможността Милена и Звезди да импровизират тази вечер на сцената.