Млад мъж задигнал компютъра от офиса на застрахователно дружество "ДаллБогг Живот и Здраве" на ул."Борисова", но плячката останала за малко в него, защото бил заловен на съседна улица след кратко преследване.
Във вторник малко преди 19 часа той се доближил до стъклената врата на офиса в 15-етажния блок "Достоевски", счупил долната част на стъклото, промъкнал се вътре и не след дълго излязъл с монитора в едната ръка, компютъра и клавиатурата в другата и хукнал към църквата "Свети Георги". По това време все още имало много хора наоколо, които видели кражбата и веднага се обадили на тел.112.
След пет минути на място пристигнала патрулка от Първо РПУ и очевидците насочили полицаите към крадеца. На близката улица "Шести септември" те видели мъж с компютър в ръце да тича, настигнали го и го задържали.
Оказало, че това е 31-годишен мъж, наркозависим, с дребни криминални прояви зад гърба си. В момента той не знаел на кой свят се намира заради поредната порция дрога. Крадецът е вкаран в ареста, материалите са изпратени в прокуратурата. Вчера компютърът е върнат на представител на централата на "Далл Богг" в Плевен. Офисът вече е опразнен, а застрахователят е задължен да оправи стъклото, тъй като помещението е на блока.