Тричленна престъпна група за разпространение на наркотици е задържана от Териториалната служба за борба с организираната престъпност при акция в Русе и Приморско. 
По предварителни данни триото е влязло в полезрението на антимафиотите от март тази година. В продължение на пет месеца е било под тяхно наблюдение за разпространение на хероин и метамфетамин на кристали. В края на миналата седмица спецполицаите пристъпили към реални действия и арестували тримата наркодилъри на 25, 26 и 34 години в Русе. При обиск в домовете им и в квартира в Приморско, където те основно продавали дрога, са намерени 30 грама хероин, 2 грама метамфетамин, везна и 10 мобилни телефона.
По случая е образувано досъдебно производство за държане и търговия с наркотици. Разпитани са 11 свидетели, след което единият участник в групата е освободен с подписка заради малката си роля в разпространяването на дрога. Другите двама са разпитани от съдия от Специализирания наказателен съд в София и са задържани за постоянно в ареста.
В хода на разработката е установено и участието на още двама русенци на 43 и 50 години, които са задържани в следствения арест за постоянно по други досъдебни производства, свързани с наркотици, уточни вчера за "Утро" окръжният прокурор Георги Георгиев. 
Работата по разкриване на каналите за снабдяване и разпространение на дрога продължава.