Екип на Спешна помощ изоставил на произвола на съдбата 8-годишното ми момченце в центъра на града. Случайна жена е разпитала детето къде да го отведе и то казало работното място на майка си, защото аз съм в командировка, оплака си в редакцията на „Утро“ Йордан Иванов, който е изпратил сигнал до Министерството на здравеопазването, Агенцията за закрила на детето, Здравната каса, прокуратурата и две национални телевизии.    
Според разказа на бащата във вторник около 11.30 часа синът му бил на разходка по ул.“Александровска“ с 68-годишната си баба. За нещастие бабата се спънала, паднала на тротоара и получила силни болки в крака. Минувачи подали сигнал на тел.112 и след пет минути линейка на Спешна помощ се озовала на мястото и качила жената със съмнение за счупен крак. Тя поискала до нея да седне и внучето й, но шофьорът отказал и потеглил. 
Детето е останало само на улицата и е започнало да плаче, защото не може да се прибере само. Свидетелка на инцидента се погрижила за него, попитала го къде работи майка му и го отвела при нея в Общинска банка. Така всичко е завършило благоприятно, но краят можеше да бъде друг. Защо медиците не са потърсили полицията и не са изчакали идването на техни служители, след като състоянието на тъща ми не е било критично, може ли едно безпомощно дете да бъде оставено само на улицата, пита Йордан Иванов.
Сигналът не отговаря на истината, това е версията на бащата, отвърнаха от Спешна помощ, откъдето вече са дали обяснение по случая пред централата на спешния телефон 112. А то гласи, че бабата е била на разходка с внучето и още две свои приятелки. Когато била качена в линейката, шофьорът й казал, че застрахованите места са само три - за него, за медика и за пациента и затова не може да вземе детето. В съсщото време една от приятелките на бабата и казала пред всички, че ще заведе момчето у дома или при майка му и това успокоило пациентката.