Състезателят на ТСК „Русе“ Ангел Русев стана европейски шампион на континенталното първенство по вдигане на тежести за кадети до 17 години. На подиума в Милано възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови триумфира с титлата в категория до 56 килограма.
Ученикът в Спортното училище стигна до златото с 6 успешни опита. Ангел даде втори резултат в изхвърлянето - 102 килограма. Пред него с килограм повече се нареди само чехът Франтишек Полак. Русенецът обаче бе много убедителен в изтласкването - 138 килограма, които му донесахо двубой от 240, с 9 повече от първия му подгласник.
Титлата на Русев в Милано ще направи много интересна традиционната анкета на „Утро“ за спортист на годината в Русе. За разлика от други сезони за място в Топ 10 ще спорят този път доста състезатели със сериозни успехи във вдигането на тежести, борбата, бокса.   
А ТСК „Русе“ ще очаква новини за нови медали в Италия, тъй като клубът ще бъде представен от още трима състезатели - Виктория Станева /категория до 53 килограма/, Кристиян Йорданов /до 77/ и Цветелина Стоянова /до 63 килограма/. 
Българското участие в Милано дотук е свързано с още две отличия, спечелени от Ивана Петрова и Димитър Данаилов. Те станаха вицешампиони.