Веригата "Домко" предлагаща стоки за дома и бизнеса, ще има свой магазин в Русе. Компанията е закупила бившия магазин на "Билла" на бул."Липник", където доскоро се помещаваше "Мондо", пред "Техномаркет". В момента там се извършват строителни работи, които по план трябва да завършат в началото на октомври.
"Домко" предлага широка гама продукти за дома и бизнеса - за пода, за стената, за банята и кухнята.  Веригата е на българския пазар от 18 години и има вече 11 магазина с обща търговска площ над 20 500 кв.м., но досега нямаше нито един обект в Северен централен район. На русенския пазар тя няма точен аквивалент, макар че ще конкурира в различни аспекти бизнеса на "Практикер", "Хоуммакс", "Практис", "Карпет Макс" и др.
Предстои бившият магазин на "Билла" на "Липник" да бъде разширен с нова пристройка, а целият обект да се раздели на две части. В едната ще се помещава "Домко", а в другата ще се нанесе втора фирма. Най-вероятно това ще е JYSK, която още пролетта обяви скорошното откриване на свой магазин в Русе и направи подбор на персонал. JYSK е датска международна верига магазини на дребно от типа "всичко за дома" и асортиментът й допълва продуктовата гама на "Домко".
Мебелите "Мондо", които доскоро се предлагаха в магазина на "Липник", вече се нанасят в ново помещение на кръстовището на "Борисова" с "Рила".