Холивудският актьор Бен Крос, който живее у нас от 2002 година, се жени за дългогодишната си приятелка - русенката Деяна Бонева, съобщи Флагман.бг.
Детайлите по тържеството се пазят в тайна, но вече е известно, че това със сигурност ще бъде най-голямата сватба под открито небе при спазването на всички български обичаи. Това ще стане на 18 август, събота, край Жеравна, когато ще бъде кулминацията на 11-тото издание на фестивала на фолклорната носия. Ще присъстват над 20 хиляди гости в народни носии. 
Очаква се англичанинът да пристигне с калпака и с цървулите на първия голям меценат на ансамбъл "Българе" Ян Андерсон - покойният съпруг на Елена Андерсон, които му бяха завещани от вдовицата през 2016 година на Жеравна с пожелание да следва благородните му стъпки на наша земя.
Пред телевизия Inlife.bg тогава Крос казва следното: "Да влезеш в обувките на друг човек и да извървиш пътя му е голяма отговорност... надявам се това да е весело събитие".
Бен Крос идва в София за първи път през 2000 година, за да снима филм с Жан-Клод ван Дам. По това време живее във Виена. Само няколко месеца след първия му престой у нас се налага да се върне заради роля в тв сериал, заради която пребивава още няколко месеца. Влюбва се в България и купува апартамент в столицата, където остава постоянно от 2005 година. По същото време среща и Деяна, с която са неразделни.