Игралият за нискоразредни германски отбори Дениз Неджмиев е добро попълнение в "Локомотив" /Русе/, смята старши треньорът на "железничарите" Ивайло Кирилов. Неджмиев записа неофициален дебют с два гола при победа в контролата с 6:1 срещу юношите на "Дунав".
"Дениз дойде при нас по препоръка на Димитър Тотев /треньор в школата на "Дунав"/. Играе зад нападателите, притежава добра техника. Ще е един от силните футболисти в Трета лига. Все още не мога да преценя дали има качества за футбол на още по-високо ниво", каза Кирилов пред "Утро".
Тотев е първият треньор на Дениз в "Дунав". После 26-годишният футболист тренира в "Локо" При Борислав Богомилов. Зад гърба му са 8 сезона в Германия като играч на "Ньотинген", "Пфорцхайм" и "Биркенфелд".
"Наясно съм с условията и възможностите на "Локомотив" /Русе/ и смятам, че мястото ми е тук. Амбициран съм да помогна с каквото мога", казва Неджмиев пред клубния уебсайт.
А старши треньорът Ивайло Кирилов отбеляза още пред "Утро", че през новия сезон ще разчита на много млади играчи.
"Взехме две момчета от "Дунарит" /Николово/. При нас са юношите на "Дунав" Ивайло Димитров и Мерт Хасан. Те ще помогнат много. На практика от по-опитните футболисти останаха само четирима", каза Кирилов.