Титулярният разпределител на волейболните ни национали  Георги Братоев ще пропусне със сигурност световното първенство в България и Италия от 9 до 30 септември, съобщи самият той за Дарик.

Братоев има фрактура на крака и след консултация с известния професор Дюпон в Парижстанало ясно, че е необходимо още един месец да бъде на патерици.

„Мнението на професор Дюпон е, че трябва да прекарам още 30 дни с патерици и след това да преценим каква точно операция трябва да направим. Имам фрактура в глезена. Не става дума само за нея, защото тя реално е започнала леко да заздравява, има изключително лоша циркулация на кръвта в тази кост. Това е основният проблем. Това крие рискове за самата кост да загине по някакъв начин. След като изкарам 30 дни на патерици ще се преценява. Ако след този период костта не е зараснала и циркулацията не е подобрена, ще се наложи операция“, започна Братоев.

„Изпускам и това Световно първенство със сигурност. Това е част от спорта. Ние не стоим на компютри в офиса. Не е нещо ненормално“.