Старши треньорът на "Дунав" Малин Орачев откри причината за загубата срещу "Витоша" /Бистрица/ - новите футболисти били твърде много, а между тях липсвала "стиковка".
И едното е вярно, и другото. В титулярния състав на "Дунав" почнаха петима нови - Георги Динков, Борислав Балджийски, Иван Коконов, Светослав Ковачев и Ахмед Ахмедов. Новаците във "Витоша" сред стартовите 11 бяха трима - Георги Купенов, Анте Рения и Наско Милев. Види се, "стиковката" при "тигрите" ще да е бил по-лек и бърз процес.
"Трябва да работим много за това /стиковката/. Освен всичко ни липсваше и късмет, тъй като ударихме две греди. Едната поне трябваше да влезе. Много лесно губехме топката в средата на терена, а и не успявахме да развиваме контраатаките си. Поздравявям отбора на "Витоша", който се представи добре. Ние гледаме напред!", каза Орачев след мача.
Напред е 27 юли, когато "Дунав" ще бъде домакин на "Ботев" /Враца/. След седмица работа за "стиковка" победата е задължителна. Защото после идва гостуване на ЦСКА /5 август/ домакинство на "Левски" /11 август, но се очаква мачът да бъде отложен заради гостуването на "Милан" на "сините"/ и среща със "Славия" в София /18 август/. А срещу столичните отбори и съдиите е все едно да риташ срещу ръжен.