Лекоатлетката на СЛАК "Локомотив" /Русе/ Инна Ефтимова спечели два златни медала на балканското първенстнво за мъже и жени в Стара Загора. Тя финишира първа на 100 метра при лошо време и силен насрещен вятър - 11,45 секунди, а после бе най-бърза и на 200 - 23,11. 
Инна бяга и в щафетата на 4 по 100 метра, която стигна до бронзовото отличие. В състава на квартета бе и спринтьорката на "Русе Кар Моторспорт" Радостина Стоянова. Ефтимова пое палката на последния пост, когато българките бяха на пета позиция, но със силни финални метри помогна на карето да стъпи на почетната стълбичка - 45,62 секунди. 
След две седмици Инна ще бяга на европейското първенство в Берлин. 
Лекоатлетката на СКЛА "Дунав" Михаела Петкова завърши четвърта при жените в хвърлянето на копие, но пък подобри чувствително държавния рекорд при девойките. Възпитаничката на треньора Борислав Иванов прати уреда на 50,50 метра. Старото най-добро българско постижение бе 46,94 метра. 
Нейният клубен съотборник Християн Стоянов финишира шести в бягането на 3000 метра. Живко Стоянов даде десето време на 400.
България се нареди на втора позиция в крайното класиране по медали при жените с 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала. Мъжете заеха пето място с 1 златен, 2 сребърни и 5 бронзови отличия.

Шампионката: Предпочитам да тренирам при Валя Демирева

"Много ми се искаше да направя добър резултат на 200 метра, защото нямах много стартове в тази дисциплина. Чувствам се добре преди европейското първенство и възвръщам увереността си. Условията в Стара Загора не бяха подходящи за високи резултати. В Берлин ще бягам на 100 и 200 метра", заяви Инна Ефтимова. 
Състезателката на "Локомотив" /Русе/ тренира известно време в Италия при Роберто Бономи, но сега се готви при Валя Демирева.  
"С Валя сме много близки. Тя ми е повече от треньор, тя ми е добра приятелка. Да тренирам при Валя беше най-правилното решение", добави Ефтимова.