"Нали щеше да се подпомага туризмът?! Нали уж този паркинг трябваше да дава възможност да паркират автобуси с туристи, които да посещават Дунавската задруга и да се дивят на стародавните български занаяти, които ние поддържаме живи! Какво стана - вместо паркинг за туристите, направиха паркинг за махалата!". Така огорчено изля обидата си от новия паркинг до комплекса на улица "Витоша" майсторът дърворезбар Ангел Митрофанов. 
Мястото за паркиране вече наистина е готово, то е достатъчно просторно и удобно, но е разчертано за леки коли. Нещо повече - за два дни собствениците на автомобили от квартала вече са регистрирали новата придобивка и с удоволствие паркират на разграфените пространства.
Там обаче не е предвидена нито една позиция за автобус. 
"Досега вече посрещнахме няколко чуждестранни групи с туристи, които с огромен интерес разглеждат нашите ателиета и произведенията на майсторите, някои дори искат да се учат на занаят - но винаги автобусните шофьори се затрудняват при паркирането", коментира Митрофанов. Той и неговите колеги много залагаха на паркинга в непосредствено съседство. Впрочем, заради изграждането му беше съборено и просторното помещение, в което пазителите на занаятите държаха материалите си. 
Ще водим разговори с общината да се предвидят поне две места за автобуси, това е много важно, за да върнем отново туристическия интерес към майсторите и тяхното изконно творчество, каза Николай Нанов, който ръководи работата по изграждането на културния център ЦИОНЕС, който заема една от постройките в комплекса на Задругата.