64-годишният Всеволод Петков поема управлението на летището в Щръклево. Той е назначен за управител на звеното „Летище Русе“ на 1 юли, а вчера кметът Пламен Стоилов го представи официално. 
Петков е завършил „Физика“ в Русия през 1977 година, след което работа като авиосиноптик на летище Русе, а от 1999 г. до 2017 г. заема същата позиция в ръководство на въздушното движение на летище Горна Оряховица.
„В момента на първото в страната общинско летище могат да излитат, кацат и престояват малки самолети, след като от декември 2016 то има лиценз за летателна площадка за малки самолети. Ще работим за оптималното му развитие, като на първо време задачата ни е да получим лиценз за летищен оператор, който ще предлага услуги на екипажа. Сред тях са посрещане на самолета, оказване на съдействие на екипажа къде и как да паркира, събиране на такса, а след това ще продължим да доразвиваме услугите, като добавим зареждане на гориво, подреждане на багаж и т.н.“, каза за „Утро“ новият шеф на летището. Идеята е да се стигне до летище, което да обслужва малки самолети до 9 места и от летателна площадка да стане нормално летище за вътрешни полети, а впоследствие ще се търсят възможности за международно летище, допълни още Петков. Намерението на общината и на новия ръководител е през следващите две години летището да стане международно за кацане и излитане на малки самолети.