Лодка с четирима украински моряци се блъсна в закотвена баржа и единият мъж изчезнал под водата.
Инцидентът е станал в четвъртък около 18 часа в района на Дунав мост, където преди седмица дирекция „Речен надзор“ ва Морска администрация задържала молдовския кораб „Портсмут“ заради нередовни документи. До оправяне на неразборията самоходката била закотвена на фарватера срещу лимана на АППД. В четвъртък плавателният съд бил освободен и четирима украински моряци слезли на брега за провизии. На връщане обаче течението повлякло лодката им, тя се блъснала в борда на закотвения кораб и се преобърнала.
Малко след 18 часа е получен сигнал за бедствието на тел.112. Началникът на аварийно спасителната дейност в Морска администрация Камен Жеков уведомил намиращия се близо до инцидента моторен кораб „Балкан“ на Драгажния флот. При пристигане на място обаче екипажът открил само  трима души. По думите им четвъртият се бил хванал за веригата на котвата на баржата, но там нямало и следа от 42-годишния моряк.
В издирването на изчезналия украинец участват и румънските власти, тъй като северният бряг на Дунав е по-близо до закотвения „Портсмут“. Прогнозите обаче не са оптимистични. Предполага се, че силното течение го е отнесло и той се е удавил.
Това е четвъртият смъртен случай в Дунав окоро Русе за тази година, като две от жертвите са моряци. В реката под „Хлебна мая“ загуби живота си и момче в осми клас, а болен от рак мъж потърси във водата избавление от болките и страданията си.