Бразилската суперзвезда на Пари Сен Жермен Неймар заяви категорично, че няма никакво намерение да напуска клуба. През изминалото лято 25-годишният нападател се превърна в най-скъпия трансфер в история, след като парижани платиха за него рекордните 222 милиона евро, колкото бе откупуващата му клауза в Барселона. Макар и след само един сезон на „Парк де Пренс“ спекулациите около неговото бъдеще не спират, като в последните месеци усилено се тиражираше информацията, че националът на Бразилия ще се завърне в испанската Ла Лига, но с екипа на Реал Мадрид.

„Ще остана. Имам контракт с ПСЖ, с отбора, в който избрах да дойда заради новото предизвикателство и заради високите цели, които си поставих. Нищо от това не се е променило, заяви Неймар пред Fox News. Надявам се да имаме успешен сезон, през който отново да спечелим титлата във Франция. Наясно съм, че медиите обичат да пускат слухове, но всички знаят колко много държа на ПСЖ“, коментира още бившият футболист на Барселона.

Бразилецът не пропусна да поздрави своя съотборник в състава на парижани Килиан Мбапе, който спечели световната титла с Франция в Русия. 19-годишният нападател бе една от големите звезди на Мондиала и заслужено получи наградата за най-добър млад играч в турнира. „Той е истински феномен, невероятен играч – нещо, с което бяхме наясно. Всеки ден сме заедно и знам колко е талантлив. Много се радвам за него и за успеха, който постигна, вдигайки световната купа“, каза още Неймар.