Отборът на ЦСКА-София се класира по изключително драматичен начин за втория квалификационен кръг на Лига Европа. „Армейците“, които спечелиха първия мач с Рига с 1:0, днес имаха много трудности с латвийския тим, като реваншът бе решен след изпълнение на дузпи. Иначе редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:0 в полза на домакините. И двамата тима завършиха срещата с 10 души след червени картони съответно за Тиаго Родригес (74‘) от ЦСКА и Панич (109‘) от Рига.

Домакините откриха резултата в края на първото полувреме след гол на Антонийс Черномордис. Централният бранител на латвийския тим се разписа с глава в 44-ата минута, засичайки центриране от корнер. Вина за попадението имаше и стражът на „армейците“ Витаутас Черниаускас, който не се намеси по убедително.

В 59-ата минута българският тим стигна до гол чрез Тиаго Родригес, който вкара с мощен шут от далечна дистанция, но попадението бе отменено от главния арбитър, който видя нарушение на Кирил Десподов при паса му към Родригес.

Отново Десподов бе главно действащо лице за „червените“ в 86-ата минута, при която бе съборен от стража на домакините в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на ЦСКА-София. Зад топката застана именно потърпевшия, който можеше да реши всичко с гол, но стреля слабо и не успя да реализира.

Така резултатът остана непроменен и сблъсъкът влезе в продължения. Там голове не паднаха и победителят в сблъсъка трябваше да бъде излъчен след изпълнения на дузпи. При ударите от бялата точка играчите на Нестор Ел Маестро бяха безпогрешни и с 5:3 се класираха за следващия кръг. Там съперник на „армейците“ ще бъде австрийския Админа Вакер.