Футболистите на „Дунав“ заминаха вчера за София, а днес от 18.30 часа ще открият новата кампания в Първа лига с гостуване на „Витоша“ /Бистрица/. Двата тима се познават отлично от баражните мачове за оставане в елита на българския футбол. Освен това в навечерието на първенството играха и контрола - 0:0. 
На 6 май „Дунав“ победи „Витоша“ в Бистрица с гол на Бирсент Карагарен. Реваншът в Русе на 14 май завърши при 3:1 за „светлосините“. Тогава Карагарен се разписа на два пъти, а Васил Шопов довърши гостите с попадение в края на полувремето - 3:0. След почивката „Витоша“ върна един гол от измислена дузпа.  
Преди този дуел тогавашният старши треньор на „тигрите“ Костадин Ангелов-Лаптопа сипеше закани, че дошъл часът, в който отборът му ще изхвърли „Дунав“ от играта за място в Първа лига. 
Футболистите от русенския отбор тренираха с настроение преди тръгването си за София, видя „Утро“. Старши треньорът Малин Орачев изведе на терена 21 състезатели. За да сформира две единайсеторки, на игрището излезе техническият директор Светлин Симеонов-Пинчера. 
„Няма как! Орачев има нужда от мене“, подхвърли по екип 42-годишният бивш футболист на русенския отбор.
А президентът на клуба д-р Симеон Симеонов, изгледал от начало до края тренировката, го посъветва на шега да подсигури две снимки за картотека.
Единственият, който не се качи на автобуса за София, бе контузеният алжирец Насим Дзитуни. Треньорският щаб пък умуваше до последно дали да включи в групата изостаналия с подготовката сенегалец Мухамад Н`Дайие. 
Късно вчера отборът на „Дунав“ проведе тренировка на терена в Националната спортна академия.