В нова артистична провокация се забърква Русенската опера. Нейните оркестранти ще бъдат в основата на спектакъла "Фалшив герой", който ще напълни с почитатели на великия български комик Тодор Колев през октомври. 
Спектакълът ще бъде копродукция на Русенската опера и на агенция "Топ артистс" и е поклон пред творчеството на артиста, който 73-годишен напусна земния свят преди 5 години, през февруари 2013 г. Сценаристът Красимир Колев, който ще е и режисьор на постановката, събира най-популярните и най-обичани от българите песни на Тодор Колев, за да прозвучат в нови аранжименти. За заглавие е избрана един от най-характерните му хитове - "Фалшив герой", в която комикът е автор и на текста. 
Оркестърът ще свири под палката на русенеца Димитър Косев и ще си партнира със звездни имена от джаз сцената като бенда на пианиста Ангел Заберски и тромпетиста Михаил Йосифов "Брас Асоциация", Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Димо Стоянов от "Пиф" и Ненчо Балабанов. 
В главната роля ще е самият Тодор Колев - режисьорът Красимир Колев вплита неговото присъствие с уникална мултимедия от емблематичните му филми: "Опасен чар", "Двойникът", "Господин за един ден" и други. 
Софиянци и гостите на столицата ще видят премиерата на спектакъла "Фалшив герой" на 11 октомври в Зала 1 на НДК. Очаква се скоро след това да го видят и русенци.