Две деца на 12 и 13 години са сред задържана шестчленна циганска шайка крадци.
На 16 и 17 юли в Първо РПУ постъпили сигнали за кражби от три къщи на различни места в центъра и проникване през незатворен прозорец във фризьорски салон. От еднто жилище изчезнали цигари и дребни вещи на обща стойност 20 лева, от друго били взети велосипед и тротинетка за общо 300 лева, а от трети била плячкосана чанта с документи и козметика. Във фризьорския салон имало следи от тършуване, но нищо не било отнесено.
Още на следващия ден криминалистите в управлението задържали четирима стари познайници на 12,13,19 и 22 години. Установено е, че две от кражбите били извършени от 12-годишното момче. 
В хода на работата е задържан и 44-годишен бандит, който на 9 юли отмъкнал кожена чантичка на шофьора на автобус на автогарата с лична карта, шофьорска книжка и 20 лева. Два дни по-късно пък същият престъпник забелязал, че продавачка на централния пазар се отделила от тарабата и  измъкнал от шкафчето й чанта с 2460 лева и 20 евро. Радостта му обаче била само за седмица, тъй като на 18 юли е задържан по записи от камерите на тържището.