Валери Симеонов извършва разрушителни действия срещу една тройна коалиция, която аз създадох. Положих най-много усилия, претърпях най-много щети. За първи път беше изместено ДПС.

Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти” и лидер на „Атака“ Волен Сидеров, предаде репортер на БГНЕС.

Сидеров коментира изявленията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, една от партиите в патриотичното обединение, както и на отделни депутати от парламентарната група, които обвиниха на няколко пъти управляващото мнозинство в прокарването на лобистки поправки. 

„Разрушителни действия срещу такава тройна коалиция означава да върнеш ДПС на власт. Ако това е целта, успешно работи“, смята Сидеров. Той припомни, че като коалиционен партньор „Обединени патриоти“ имат споразумение с ГЕРБ мандатът да бъде завършен, а ако премиерът реши да подава оставка – да консултира това с патриотите.

„Дотук съм се старал да бъда дипломат и този, който тушира всички разминавания и различия, а такива има. Но те се засилват само от страна на Симеонов, без да има повод, защото неговите обвинения са съчинени“, смята Сидеров. Според него вицепремиерът Валери Симеонов дори води война с определени бизнес кръгове в България, което отваря поле на чуждия бизнес.

На въпрос съществува ли вероятност депутатите от НФСБ да напуснат парламентарната група на ОП и управляващото мнозинство, Сидеров отговори: „Всеки депутат има свободна воля и може да напусне. Но това трябва да се заяви ясно. Трябва да се заявят причините и аргументите. Аз не виждам аргументи дотук“.

Отговор на тези обвинения даде народният представител Валентин Касабов, който е от НФСБ. Той подчерта, че народните представители от партията засега не са обмисляли напускане на парламентарната група на патриотите. „Това ще се реши допълнително. Най-различни варианти има“, бе неговият коментар.

Касабов обвини другите две партии в коалицията – „Атака“ и ВМРО в безпринципни действия. „Държат се като деца, които не знаят какво правят“, смята депутатът.

„Какво точно се случва в държавата? Някой обслужва олигарсите и тези някои в случая явно са ГЕРБ, Воля и нашите партньори. Ние сме тези, които показахме какво се случва“, допълни още той.