Двама румънски живописци ще покажат свои платна пред русенските ценители. На 25 юли в Художествената галерия на „Борисова“ 36 в 17.30 ч ще бъде открита съвместна експозиция на известния румънски живописец, график и дизайнер Михай Шербанеску и на Ина Стана Ребиган. 
Михай Шербанеску живее в румънския град Търговище. Той е завършил Академията за пластични изкуства „Николае Григореску“, в момента работи като преподавател в Училището по изкуствата „Октав Енигареску“ в Търговище. Шербанеску има над 20 самостоятелни изложби, част от тях в Ню Йорк. Той е и един от организаторите на известния пленер в Мълдърещи-Хорецу, популярен сред румънските и чуждите художници като привлекателна възможност за свободно общуване и цветни идеи. 
Ина Стана Ребиган живее в Гюргево. Завършила е гюргевското Училище по изкуствата, специалност графика, след това се е дипломирала по антропология в Букурещ. Учила е и в Академията по фотография в Мадрид и освен от живопис се увлича също и от фотоизкуство. Често пътува до Испания, където е показвала свои творби. 
Очакваме двамата автори да пристигнат ден по-рано и да подредят своите работи при нас, каза директорката на галерията Елена Великова. Тя припомни, че в централната зала на галерията е експозицията със 108 литографии на големия френски майстор Матис, те ще останат в Русе до 20 август.