20 лева е средната месечна сметка за природен газ на битовите потребители на „Овергаз Мрежи“ през юни тази година. През лятото домакинствата използват синьото гориво за готвене и подгряване на вода. Те обаче щяха да заплатят с 21 лева повече и сметката им за тези услуги щеше да излезе 41 лева, ако бяха използвали електроенергия, вместо природен газ. 
Най-голямата потребителска група са клиентите на „Овергаз Мрежи“, които живеят в апартаменти от 70 до 90 квадрата - 33%. Те са платили средно по 18 лева за миналия месец. Юнската им сметка за готвене и топла вода щеше да набъбне до 37 лева, ако бяха използвали електроенергия. 30% от клиентите на компанията са семействата в жилища от 90 до 120 квадрата. Средната им сметка за миналия месец е 19 лева. Те щяха да платят двойно повече за топла вода и готвене, ако не бяха заложили на природен газ, а на ток.
Газификацията вече е още по-достъпна с новите условия по програмата „DESIREE Gas“. Тя цели да стимулира развитието на битовата газификация у нас, като осигури част от необходимото финансиране, за да се заменят нискоефективните енергоизточници с природен газ. Клиентите, които искат да се газифицират, могат да се възползват от почти 2 пъти по-голямо финансиране от досегашното. Безвъзмездната помощ по проекта вече е 30% от разходите за газификация на жилището, като кандидатите получават и допълнително финансиране в размер на 100% от цената за присъединяване.
От 1 юли цената за битовите клиенти на „Овергаз“ е 0,083 лв./квтч с ДДС, докато за ток по дневна тарифа се плащат 0,22 лв./квтч. Така че готвенето на газ определено излиза доста по-евтино. По-сложна е сметката за отоплението, тъй като ползването на модерни климатици с висок коефициент на трансформация може да направи електроенергията по-изгодна. Централното парно също е вариант с настояща цена 0,083 лева на киловатчас без ДДС.