Приветстваме ремонтите, които текат в града от миналата есен и бяха наложителни, но според нас изпълнението им не е толкова европейско, колкото трябва да бъде. Има видим хаос в самите ремонтни дейности, а качеството на изпълнение в някои участъци е много лошо. Ремонтите текат изключително бавно и не е необходимо да се блокира целият град, като се разкопава на много места, а след това на тези обекти не се случва нищо. Липсва плановост и организация в строителните дейности. Това коментираха на пресконференция вчера общинските съветници от ВМРО Иво Пазарджиев, Севдалин Ангелов, Траян Тотев и Владо Владов. Те отбелязаха, че покрай ремонтите градът е станал много мръсен и е редно след приключване на дейностите по отделните участъци те да се почистват детайлно. 
След завършване на такъв ремонт всичко трябва да изглежда ново и добре направено, но за съжаление се губи впечатлението за чисто нова структура, казаха съветниците. Като пример те посочиха плочките по тротоара на бул. „Цар Освободител“, които по думите им са наредени отвратително, а освен това са използвани некачествени материали. Общината трябва да контролира и по-стриктно да следи изпълнението на ремонтните дейности, категорични са от групата на ВМРО. 
Съветниците възразиха и срещу предложението на общинската администрация традиционният коледен базар да бъде разположен срещу сградата на Съдебната палата, което ще бъде обсъдено на днешната сесия.  
Не е нормално около един месец пред съда да има кебапчийница, хората да бъдат тормозени от миризми и да слушат „Шушана“ по три пъти на ден, каза Пазарджиев. По думите му на коледния базар се продават еднотипни стоки и в тази връзка те предлагат той да е в друг вид, като чрез конкурс да се изберат занаятчии, които да предложат сувенири, коледни сладки и други неща. Предлагаме скарите да отпаднат и да се помисли за друго място за провеждане на базара, допълни още той.  
Групата съветници от ВМРО настоява също общинска администрация да преосмисли политиката си по отношение на средищните училища. Според тях училище „Иван Вазов“, което приема децата от Басарбово, не е подходящо за средищно училище. 
Няма логика децата от Басарбово да пътуват изключително дългия път до центъра, а не да отидат в училището в Долапите, което има традиции на средищно училище и разполага с добра база. Не може да тъпчем училища в центъра. Трябва да има по-правилно разпределение на учениците във всички училища, подчертаха още съветниците.