"Искам да има промяна, искам потребностите на моето дете да бъдат оценени и то да получи адекватна грижа. От мен я получава, но искам да я получи и от държавата. Нашите протести продължават, защото исканията ни не са удовлетворени. Аз съм си гледала детето 34 години с тези закони и искам оттук нататък да има промяна". Това каза Бахтишен Джуджева, едно от лицата на палатковия лагер "Системата ни убива", организиран от майки на деца и младежи с увреждания до сградата на общината. Със символично парти за децата, торта и лакомства вчера борбените жени отбелязаха навършването на един месец от началото на протеста им за приемането на Закона за личната помощ. А от клуба за народни танци „Чановете“ ги поздравиха с кратка програма. Жените от палатковия лагер обаче изразиха разочарованието си от вялото присъствие на русенските майки.  
„Мисля, че русенските майки нямат проблем. Ако имаха, щяха да бъдат тук при нас на палатката поне днес. Не може от Русе да тръгваме на национални протести по две-три майки. Това е срамота“, коментираха те.  
„Затова на 30 юли приканваме всички родители на деца с увреждания, всички граждани, които не са доволни от системата, да излезем на национален протест. Проблеми има не само в социалната политика на България, проблеми има и в здравеопазването, образованието, във всички сфери. Нека се обединим, защото обединението прави силата. Когато се борим поединично, нищо не се получава, управляващите не ни забелязват. Трябва да сме заедно, за да успеем и да накараме нашите политици да обърнат внимание, да се интересуват от проблемите на хората. Положението е трагично, но не губим дух. Имам децата си и те за мен са всичко“, каза Снежинка Захариева, която е майка на две деца с увреждания.  
Русенските майки ще продължат да дежурят в палатката, където се събират и подписи в подкрепа на протеста „Системата ни убива“. До момента подписката е подкрепена от 2800 души. 
„Палатковият лагер в Русе ще бъде отворен, а август, когато нашите управляващи излизат във ваканция и най-вероятно ще отидат на остров Бали, тъй като заплатите им са големи и могат да си го позволят, ние ще сложим две бали слама в палатката и ще отброяваме дните до 1 октомври. До вчера си мислехме, че отброяваме дните до новото бъдеще за нашите деца с проблеми, от днес отброяваме до 1 октомври - датата на огромен общонационален протест. За нас животът на децата ни е най-важен и нищо не може да ни спре да продължим да се борим за тях“, категорична беше Захариева.