Надрусан шофьор без книжка, който скочи да бие полицай точно пред Второ РПУ, прие ефективна присъда и вече я излежава в затвора в Ловеч.
На 15 май малко след връчване в двора на районното на дипломите на учениците от ОУ "Васил Априлов" по програмата "Детско полицейско управление" униформени забелязали, че от съседния блок "Кремена" на заден ход излиза БМВ, което продължава да се движи назад по ул."Рига" и създава реална опасност от пътен инцидент. На бегом полицай излязал на улицата и вдигнал стоп палка. Колата била с десен волан, шофьорът спрял, но веднага направил опит да се прехвърли на лявата седалка. Полицаят приближил заедно със свои колеги, но вместо да се вразуми, мъжът отворил врата и опитал да го ритне в слабините.
23-годишният нападател е закопчан с белезници и е отведен в управлението, където пробите за алкохол и наркотици показали наличие на канабис, амфетамин и метамфетамин. Освен това надрусаният шофьор бил с отнета книжка за същото нарушение.
Срещу него е образувано дознание за хулиганство, употреба на наркотици и шофиране без книжка. По време на досъдебното производство Д.Е. се споразумял с прокуратурата за осем месеца затвор при общ режим и 600 лева, което Районният съд одобри.