Американският президент Доналд Тръмп нарече "много добро начало" състоялата се среща на четири очи с руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС. С тези думи стопанинът на Белия дом коментира резултатите от състоялите се преговори. Срещата на четири очи продължи повече от два часа.

„Мисля, че това е едно много добро начало за всички“, каза Тръмп.

Двамата държавни глави продължават преговорите в разширен състав. Към тях се присъединиха делегациите. Срещата се състои във формата работна закуска. На нея не е предвидено да присъстват представители на медиите.

От руска страна в разговорите участват министърът на външните работи Сергей Лавров, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и съветникът на държавния глава Юрий Ушаков. От американска страна в разговорите участва държавният секретар Майк Помпео.

Домакините предоставиха за тази част от срещата така наречената Огледална зала в президентския дворец в Хелзинки. В нея по принцип се дават тържествени обеди, а също така се провеждат церемониите по смяната на правителствата. Първоначално това е била тронната зала на руските императори, където са се състояли баловете в епохата, когато Финландия е била автономно руско княжество /от 1809 до 1917 г.