Председателят на Областния футболен съвет в Русе Димитър Димитров-Кулеманс ще бъде дежурен делегат и през идния сезон в първенството на Първа лига, след като издържа с отличен предсезонните тестове в София.
Междувременно Димитров участва в конференция на БФС, състояла се на националната база в Бояна. 
„Есенният сезон от шампионата на Първа трябва да приключи на 16 декември. Пролетният ще стартира на 10 февруари. Последните мачове от първенството в Първа лига ще се играят на 2 юни“, обясни Димитров.
Официално е потвърдено решението двубоите в елита да вървят вече без допълнителни съдии. 
„Аргументът бе, че работата на реферите зад вратите не е достатъчно ефективна. Освен това се размива отговорността между тях и главните съдии. Всеки прехвърля топката на другия и така се създават предпоставки за скандали. Другото решение бе свързано с регламента при провеждане на баражите в Първа лига. При равенство в редовното време и продълженията всеки тим ще има право да използва четвърта резерва, така, както бе на световното първенство“, каза Димитров.
Той коментира и видяното от него в последната контрола на „Дунав“ срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
„Очевидно е, че пред спортно-техническия щаб има много работа. Не е никак лесно да направиш отбор с 8 нови футболисти. Ще е нужно време. Дано „Дунав“ стартира с победи и точки през първите кръгове, защото момчетата ще натрупат самочувствие. После идват доста тежки мачове. Пожелавам успех на отбора през новото първенство. Мисля, че „Дунав“ може да се справи добре и за разлика от предишното първенство да избегне баражи“, завърши Кулеманс.