Футболен експерт от Русе стана световен шампион в глобалната ранглиста на „Ракутен Вайбър“ на Мондиала, наречена така на японската компания, който притежава популярното онлайн комуникационно приложение. Това е Деян Янков, който с най-голяма точност позна резултатите от всеки мач по време на първенството в Русия. Със събраните 112 точки русенецът еднолично грабна титлата „Най-голям Rakuten Viber фен на световния футбол“. 
В глобалната класация участие взеха над 4 милиона потребители с над 42 милиона прогнози. Деян печели голямата награда - ВИП пътуване за двама за следващото издание на Ел Класико мижде „Барселона“ и „Реал“ /Мадрид/ на „Камп Ноу“. „Вайбър“ е официален партньор на каталунците.
Чат ботът на „Ракутен Вайбър“, заедно с ексклузивния футболен стикер пакет, преведен на 16 езика, оживяха с началото на Световната купа, като пренесоха прогнозите за изхода от футболните срещи в света на приложенията за разговори. В продължение на цял месец, потребителите на „Вайбър“ се забавляваха като се съревноваваха помежду си в групови чатове или се състезаваха директно в световната ранглиста. 
Феновете на футбола следяха в реално време във „Вайбър“ прогреса си и класиранията в турнира. Всеки познат с точност резултат носеше на потребителите по 3 точки, а 1 точка получаваше всеки, който познае победителя от всеки мач.