39-годишен моряк падна в Дунав в Пристанище Запад и до момента е в неизвестност. 
Инцидентът е станал в събота около 8.40 часа в лимана. Баржа с товар била закотвена на кeйовата стена за разтоварване. По време на работата Диян К. от Русе загубил равновесие и политнал от левия борд. Двама моряци от плавателния съд се хвърлили да го спасяват, но не го открили и се обадили на тел.112.
На място веднага пристигнал граничният катер, който започна да прави обход в района, но от тялото на моряка нямало и следа. На помощ са се притекли и водолази от Горна Оряховица, но претърсването на дъното в участъка в лимана не е дало резултат. Предполага се, че морякът се е удавил, течението бързо го е отнесло в реката и не се знае кога ще изплува на повърхността. 
С този удавник погълнатите от водите на Дунав от началото на годината край Русе вече станаха трима. През март сериозно болен от рак русенец се удави в района на плаващия ресторант и тялото му изплува край Мартен едва в средата на юни. На 16 юни пък под бившия завод „Хлебна мая“ се удави току-що завършил седмокласник. Тялото му бе намерено на следващия ден в района от водолази.  
Пак в събота сутринта в езерото в лесопарка Липник е изплувал труп на удавен мъж. Тялото било забелязано от рибари, които хвърляли въдици там. След изваждане на трупа е установено, че удавникът е 50-годишен мъж от Николово. Информацията е потвърдена от кметицата на селото Марийка Генова. Причините за инцидента са неизвестни.